Proost op de zomer met Iced koffie!


Proost op de zomer met iced koffie

Koffie in de zomer is net zo onmisbaar als een goede zonnebril en een lekker plekje in de schaduw. Terwijl de temperaturen stijgen, blijven koffiefans hun favoriete warme espresso, flat white, cappuccino enz. proeven.

Maar wat vele niet wisten is, dat een koffiebar ook gekend is voor koele, verfrissende koffiedrankjes die perfect passen bij het zomerseizoen. Trouwens deze iced koffies zijn niet alleen lekker maar ook gezond.

Neem bijvoorbeeld de Iced Latte. Ik denk aan Sam en Nele die gek zijn op deze klassieker: een shot espresso gemengd met licht gestoomde melk en flink wat ijs. Ze noemen het een zomerse verfrissende traktatie, gezellig genieten op onze terras, de kleinste maar de tofste van Ieper;)

Dan is er de Nitro Cold Brew. Barista en roaster Stephen vindt het telkens een ware smaakexplosie. Als het nog net niet warm wordt begint hij al enthousiast aan de voorbereiding.
Het vergt wat tijd, koffie laat hij 24u. trekken op kamertemperatuur. Dan wordt de koffie gefilterd en daarna gemengd met stikstof. Je proeft toetsen van een romige structuur en een zachte schuimlaag. Je kan het vergelijken met een stout, maar het is koffie natuurlijk. Na een drukke werkweek vindt hij dit een bruisende ervaring.

En laten we Espresso Tonic niet vergeten, een verrassende combinatie van een pittige espresso op een fris bedje van bruisende tonic en tintelende ijsblokjes. Psst dit is het favoriete drankje van barista Ildee. Genieten met een goed boek, vindt zij dit een perfect evenwicht vindt tussen bitter en zoet, pittig en verfrissend.

De bakingqueen bakte haar favoriete broodpudding en voor de lekkerbekjes zijn er ook weer haar toppie chocolade cookies.

Proost op de zomer!